Imprimaţi acest Articol

Forum

Regulament – text . Cititi cu atentie regulamentul.

Nu postati reclame ! Do not post advertisements!

 

Autorul este singurul responsabil pentru inregistrarile si comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele daune, in cazul unor actiuni inaintate impotriva celor afirmate. Sindicatul  nu poate fi facut responsabil pentru continutul inregistrarilor si comentariilor postate de cititori.

De ce doar 100 de lei crestere salariala ?

20 comments

 1. narcis

  Daca tot a fost rectificat bugetul CNPR poate se acorda majorarea salariala de 150 lei sau liderii SLPR au alt mandat si de la cine ?

 2. adrian

  Auziti fratilor ce obiective are SLPR pentru 2014 ( sau mai bine ce obiective a avut )?
  -acordare 100 lei incepand cu 01.10.2014;
  -securizarea sporului de vechime si fidelitate;
  -securizarea primei de vacanta
  Pai in luna mai nu erau 150 lei ca majorare salariala ? Actul acela a fost anulat ? Cand si cine a micsorat aceasta suma ? Membrii cotizanti au hotarat sau liderii ?
  Nu avem CCM valabil pana in 2018 ? Sau acesta este doar pentru ca sa nu facem o greva legala ?\
  Echipa de negociere SLPR merge la Bucuresti in perioada 22-24 oct 2014 . Care este mandatul dat de catre platitorii de cotizatii?
  Intrebati-va liderul de la locul de munca ,de filiala sau de ce nu pe Bratianu ,presedintele ilegal al SLPR-ului care mai si semneaza acte in numele salariatilor de la posta romana.

 3. drtelus

  Banc:
  ”Primesc azi o înștiințare să mă prezint la Oficiul Poștal ca să ridic nu știu ce colet. Mă așez la rând și într-un sfârșit ajung la ghișeu. Oficianta din spatele geamului îmi cere buletinul, se uită la el, se uită la la mine, se uită din nou la poza din buletin și-mi zice:
  - Ați îmbătrânit, domnule!
  - Aveți dreptate, doamnă, i-am răspuns, poza asta am făcut-o chiar înainte să mă așez la coadă!”

 4. Mamika

  Asa este, cozile de la ghiseele postei romane nu se mai termina. de ce oare?
  Pentru ca personalul a fost disponibilizat, normele au fost reduse nejustificat. Acum s-a verificat si reverificat normarea si nimeni nu ne spune nimic.Pe de alta parte se incheie doar contracte paguboase, CNAS 2.8 lei pe bucata si munca cat cuprinde, proces tehnologic greoi, borderouri peste borderouri, termene scurte de distribuire, programe IT incomplete, nefunctionale si neclare. Nimeni nu face nimic pentru cei care produc efectiv banii la ghisee si pe teren!!!!
  Penalii cercetati pentru BOT s-au intors la munca si culmea unii pe functii superioare celor ocupate anterior.Unde nu e politicul sigur e sindicatul.Care sindicat? SLPR-ul!!!!!!De ce isi permite sa faca asta SLPR-ul? Pentru ca e reprezentativ! Nu vreti totusi dragi colegi, sa schimbati asta? Demisia e singura solutie. Nu este singurul sindicat din posta, va spun eu!

 5. maria

  Astazi au navalit liderii SLPR sa anunte marea realizare cu majorarea salariala de 100 lei .Oricum nu este semnat nici un act si chiar daca ar fi pana nu vezi cardul plin nu mai crede. Oricum nu sunt in stare sa explice :
  1.de ce actul aditional semanat in mai 2014 nu se aplica ? Aplicarea majorarii salariale convenite in mai 2014 nu era conditionata de rectificarea BVC-ului inaintea aplicarii (vezi minuta afisata pe site );
  2. de ce se vorbeste doar 100 de lei si nu de 150 lei cun se convenise in luna mai ? oricum administratia a castigat 50 de lei /salariat clasele 0-21 pentru lunile aug si sept;
  3. daca Bratianu inainte de a stabili cu administratia intalnire pentru negociere a consultat membrii ? Sau nu conteaza parerea lor. Ei sunt doar masa de manevra sindicala .
  BUcurati-va ! Si nu uitati sa va platiti cotizatia . Scuze ! oricum se retine pe stat fara sa ne dam acordul .PENAL !

 6. Liviu

  Ar trebui amintit ca acum doi ani Smeianu a refuzat sa mai retina cotizatia pe stat si a cerut alte adeziuni …..si le-a primit…..Nu stiu cati dintre salariati postatli trebuie compatimiti . Singurii care se simt frustrati si inselati sunt cei care nu si-au mai dat adeziunea ptr SLPR . Ei suporta consecintele “negocierilor” cu toate ca ei nu vror sa fie reprezentati de aceasta gasca de burtosi . care numesc sau demit directorul general. Si daca poate cineva sa-mi raspunda am o intrebare : suspendatii au pierdut procesele cu posta in instanta si s-a emis o hotarare judecatoreasca in care se recunostea intemeiata decizia CNPR de ai suspenda…..Pe ce temei legal a fost ridicata suspendarea si de ce comunicarea nu a fost facuta in scris ( au fost invitati telefonic sa se prezinte la servici)? Eu personal sunt convins ca nu se va acorda nicio marire salariala . Si de ce l-ar supara SLPR -ul pe Petrescu cu cerinte minore cand mai au multe lucruri importante de facut cum ar fi:- sa le plateasca suspendatilor salariile si bonurile de masa pe toata perioada suspendarii ???

 7. zeli

  pentru cei din covasna:desi am primit primele din 2011 castigate la proces ,recursul a fost castigat de companie dupa 4 sedinte.Asa ca ne asteptam sa ne ia banii inapoi.Oare tot mereu castiga statul!!!!!

 8. maria

  Maine 22 Oct incepe marea negociere:
  - majorare salariala ( 100 lei );
  - sporul de vechime in salariu ;
  - sporul de fidelitate in salariu;
  - prima de vacanta in salariu :
  Si uite asa sa vezi ce mai cresc salariile postasilor !!?? Sa vezi raportari .
  Negociatorii Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania pun in practica obiectivele anului 2014 , obiective mandatate de catre membrii.

 9. zeli

  Am primit o adresa de la posta in care sunt anuntata ca trebuie sa depun la ojp dispozitia de incetare a somajului necesara pentru acordarea compensatiilor de la posta.Intrebarea este ce fel de compensatii?????POate imi raspunde d-nul admin deoarece in adresa primita in august sunt anuntata ca nu am dreptul la compensatorii,dupa ce am sunat la financiar mi-au spus ca am dreptul la 614 lei dar in scris nu am primit nimic.In covasna deciziile de la somaj se dau dupa 3 noiembrie.

 10. pelegrin

  din cei disponibilizati poate este cineva din VASLUI sau poate cunoasteti pe cineva care este in situatia noastra adica cea de PACALITI rog a lua legatura cu mine

 11. Rodica

  Mai scrie-ti te rog adresa de E-mail

 12. Cristina

  Comunicarea pe acest site este foarte slaba .Eu pot sa va spun ca am primit diferenta de salarii compensatorii in cuantum de 2786 lei dar, nu stiu cum au calculat ?aveam dreptul la 11 salarii caci mai aveam 6 luni pana la pensionare dar nimeni nu m-a putut lamuri . Pot sa va spun ca la Bacau s-au reunit cativa salariati si au intentat proces Companiei de Posta . N -am inteles de ce d-na Cocrea a incercat sa convinga pe unii fosti salariati sa renunte la proces ca n-au castig de cauza nu stiu ce sa zic ,are dreptate sau n-are ??????????
  Daca colegii mei vor castiga o sa dau si eu posta in judecata ,dar acum astept ….

 13. maria

  Cristina daca nu iti convine acest site de ce il folosesti ?
  Nu te-a lamurit nimeni pentru ca nu vrei sau…..
  Pagini intregi ti-au fost dedicate pentru raspuns la intrebari si calcule.
  D-na Cocrea are dreptate. Nu poti actiona in instanta cu speranre mari de castig ceva ce nu-ti convine dar este reglementat legal.CCM-ul este baza legala la CNPR . Daca vrei poti actionana in instanta ca doar sunt banii tai daca iti ei avocat sau mergi direct tu fara costuri daca poti sa sustii cauza.Sa stii ca de asta nu putem maege mai departe ca nu suntem uniti. Stai si vezi daca altii castiga si atunci si tu!!??

 14. pelegrin

  tibi_mariu@yahoo.com

  DIN CATE STIU ERAM CIRCA 3000 DE DIPONIBILIZATI ANUL TRECUT IN OCTOMBRIE ,DAR OBSERV CA DOAR CATIVA INCEARCA SA INFRUNTE ACEST SISTEM ,RESTUL CHIAR ASA FRICA VA ESTE? DACA ERAM UNITI TOTI 3000 SAU CATI AM FOST, ERAM DEPARTE LA ORA ACTUALA CU SALARIILE COMPENSATORII LUATE SI FARA SA NE MAI PLANGEM CA A FOST CORECT SAU NU CE AU CALCULAT CEI DIN POSTA.
  SA DEA DOMNU POATE VA INVINGETI TEAMA -NU AU CE VA FACE– SI DATI SEMNE DE VIATA SA INCERCAM SA PUNEM TOTUL CAP LA CAP SI SA AVEM CASTIG DE CAUZA . STIU CA EI INCEARCA SA VA INTIMIDEZE MERG LA SANTAJ ETC DAR NU VA PIERDETI SPERANTA POATE REUSIM SA NE UNIM PE JUDETE ,ETC SI SA MERGEM IN INSTANTA CU EI

 15. ANAMARIA

  NOI DE LA BRAILA I-AM DATIN JUDECATA , DAR NU AM CISTIGAT CA ESTE PE PLAN POLITIC ASA NI S-A SPUS . CE POTI SPUNE CIND UN AVOCAT ITI SPUNE ASA CEVA .MAI SUNT CUVINTE NO COMENT ,AM PIERDUT 200 DE LEI ,LA VIATA MEA AM PIERDUT MAI MULT. MA ROG LA SANATATE .POSTA NU MI-A ADUS NIMIC BUN DOAR UN GUST AMAR .

 16. pelegrin

  Doamna Cristina, imi cer scuze ca ma bag si eu
  Cu asteptarea nu se castiga dreptatea , din aceasta cauza comunicarea pe acest site este slaba sau nu exista MAJORITATEA ORI ASTEAPTA ORI LE ESTE FRICA.
  Sau cei care se afla in aceeasi situatie ca dvs. ,adica mai au cateva luni si ies la pensie sunt multumiti cu acesti 2700 lei dati de posta. SI NE MIRAM DE CE NU SE SCHIMBA NIMIC IN TARA ASTA.
  IMI ADUC AMINTE ACEL DECEMBRIE 1989 CAND CEAUSESCU PROMITEA MARIREA ALOCATIILOR ,SALARII, ETC. SI A FOST HUIDUIT SI ASA A INCEPUT SI IN BUCURESTI REVOLUTIA SI AM SCAPAT DE COMUNISM DAR AM DAT PESTE NEOCOMUNISM , INSA DUPA 25 ANI SA ZIC DE DEMOCRATIE CAND NI SE PROMITE DE CATRE SINDICALISTI SAU GUVERNANTI SI ASTA LA 4 ANI NISTE MICI MARIRI DE SALARII SAU ALTE POMENI BANESTI INCEPEM SA-I RIDICAM IN SLAVI , IAR DUPA CE OBSERVAM CA ACESTE POMENI SUNT PRAF IN OCHI STAM DOAR SI ASTEPTAM IN PAT CU OCHII LA TV SI INJURAM SISTEMUL.
  ATUNCI CHIAR NE MERITAM SOARTA!!!!!!!!
  POATE AVETI COPII ,NEPOTI SA VA TRAIASCA PENTRU EI TREBUIE SA FACEM ACEASTA SCHIMBARE IN BINE SA EXISTE DREPTATE CA POATE PESTE CATIVA ANI UNII DIN EI SE ANGAJEAZA IN POSTA CU SPERANTA CA SA SCHIMBAT CEVA SI DAU PESTE ACEEASI CONDUCATORI SI SEFI DE SINDICAT

  ACUM CEVA TIMP POSTA PE FORUM CINEVA CARE A LUCRAT IN POSTA SI A PLECAT DE CEVA TIMP CA NU ISI MAI PERMITEA NAVETA SI AR VREA SA SE INTOARCA DIN NOU IN POSTA SI INTREBA PE D -UL ADMIN PARCA DACA SE POATE. STIU IN ORASELE MICI NU SE GASESTE DE MUNCA , DAR CREDE CA DACA SE INTOARCE LA POSTA ACUM II VA AJUNGE SALARIU PENTRU NAVETA?

  IMI CER SCUZE PENTRU ACEASTA INTERVENTIE – SA AVETI PARTE DE O PENSIE LUNGA SI LINISTITA

 17. admin

  Clauzele contractului colectiv de munca pot fi atacate in instanta numai daca sunt contrare legilor in vigoare, sau daca nu sunt respectate .Ele au fost convenite prin negociere intre cei care reprezinta patronatul si cei care reprezinta salariatii -SINDICATUL LUCRATORILOR POSTALI din ROMANIA.

 18. pelegrin

  PENTRU ANAMARIA
  VA ROG DETALIATI DACA SE POATE. CAND ATI INCEPUT PROCESUL,SI PE CE ATI MERS IN PROCES(MA REFER CE ATI CERUT: SALARII COMPENSATORII SAU ANULAREA CELOR 2 ACTE ADITIONALE). SUNT 2 SPETE DIFERITE CARE FIECARE LA RANDUL LOR SUNT INTELESE SI RASINTELESE DE FIECARE AVOCAT CUM VREA INCLUSIV INSTANTA SI AICI CASTIGA POSTA ASTA. ESTE PAREREA MEA

 19. dragos

  Hartia suporta orice profit. Daca mai fac o inaugurare ceva ajungem la 20 mil euro dar sa vezi cand o veni Craciunul cum dau din colt in colt . Se aude ca marea majorare de 100 de lei va fi din noiembrie ?

 20. ion

  Ptr PELEGRRIN:
  Mai frate tu nu stii sa scrii cu litere mici, ce ai cu saraca tastatura si de ce ne stresezi cu “TIPATUL’ asta, daca nu stiai, iti zic eu acum… cand scrii cu litere mari, asa in general pe orice si oriunde sub forma de postari in mediul on-line, se traduce cu a “TIPA – STRIGA TARE”.
  Calm fratilor are rost sa tipam unul la celalalt.
  lasa ca e bine , vom lua salariul marit cu 100 lei, atat cat a promis Ceausescu inainte de “Targoviste”, sa stiti ca este numai si numai meritul lui Matei. cat bine ne doreste el noua sa-i de-a lui de zece ori mai mult, de fapt ii cam da, numai ca el e asa de interesat / agitat cu “binele” si facerea de bine ptr toti postasii si nu observa ca plateste , si va plati in continuare.
  Am tot vazut aici postari cu sfaturi juridice, propun o tema …
  Credeti ca o plangere penala impotriva lui Matei , pe motiv ca pentru foloase personale in defavoarea a zeci de mii de persoane ar tine ? Recunosc ca m-au inspirat mai marii politicieni ai vremurilor noastre arestati peste noapte de cei de la DNA , multi dintre ei acuzati de trafic de infliuenta in interes personal vatamand interesul altor persoane. Tare as fi curios sa aflu parerea unui jurist despre speta asta. motive sunt destule. unul ar fi si foarte serios, a inabusit un protest social, cu o intelegere intre el si directorul general ” doar domniile lor au semnat actul aditional” care a fost inregistrat la ITM apoi sa nu se respecte si mai mult decat atat sa mai si prosteasca gasca lui de lingai sa prosteasca la randul lor amaratii de mebrii cu asa marile realizari “NEGOCIATE”… da frate pelegrin, aici am tipat. si din promisa de 150 s-a facut 100 lei, asta nu e trafic de influenta ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*